biografie

Tekenen, 'iets' maken. Als kind was ik er altijd mee bezig. Toch ging ik beroepsmatig een andere kant op. Ik studeerde Nederlands en gaf een groot aantal jaren les. Maar tekenen en creatief bezig zijn bleef belangrijk in mijn leven. Soms wat meer, een andere keer wat minder. Afhankelijk van de omstandigheden en de tijd die naast mijn werk overbleef.


Ik volgde een cursus portret- en modeltekenen bij het plaatselijke kunstcentrum. Totdat de docent mij ervan overtuigde nu maar eens ruimtelijk te gaan werken. Het heeft een paar jaar geduurd voor ik de stap nam. Ik twijfelde aan mijn vaardigheden en wist niet goed waar te beginnen. Wel bleek al gauw dat boetseren mij lag.


Inmiddels 8 jaar geleden begon ik met een cursus keramiek. Het was het begin van een periode die mij heel veel plezier gaf.

Ik volgde aanvullende cursussen en werd lid van een werkgroep. Leren wat klei is, hoe glazuren te maken, verschillende technieken ontdekken en op onderzoek gaan naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van het materiaal, blijft me boeien.


De stukken die ik maak laten vaak de kwetsbaarheid zien van mensen en dieren, maar ook de kracht. Ik kan geboeid raken door een portret, door bewegingen, de kracht van dieren of van mensen die hun kwetsbaarheid tonen.